Cirka 18 cupcakes, beroende på hur stor cupcakesplåt man har.
Cupcakes:
1 ¼ dl kakao av hög kvalitet
2 ½ dl hett kaffe
115 gram rumsvarmt smör
2 ½ dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g hackad mörk choklad
Hallonfyllning:
200 g hallon färska eller frysta.
2 msk socker
White Chocolate Frosting:
75 g vit choklad av hög kvalitet
150 g rumsvarmt osaltat smör
150 g philadelphiaost
4 dl florsocker
ev några droppar karamellfärg
Cupcakes:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop siktad kakao och hett kaffe i en skål, ställ att svalna i kylen. Vispa rumsvarmt smör och socker riktigt krämigt i en bunke. Blanda i ett ägg i taget under vispning.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner mjöl-och chokladblandningen i smeten i omgångar.
4. Hacka den mörka chokladen grovt och rör ner i smeten.
5. Fyll bakformar placerade i muffinsplåt till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
Hallonfyllning:
1. Blanda hallon och socker i en kastrull och koka upp i några minuter. Låt svalna.
2. Gör ett hål i cupcaken med hjälp av en äppelurkärnare eller vass kniv. Fyll med hallon upp till kanten.
White Chocolate Frosting:
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt den svalna något om den är het.
2. Vispa smöret krämigt och blanda i chokladen. Tillsätt philadelphiaost, florsocker och karamellfärg och vispa tills konsistensen är krämig.
3. Spritsa frostingen på svala, fyllda cupcakes. Garnera med tex strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar